weekoverzicht
Uncategorized

Werken met een weekoverzicht – hoe moet dat?

Ik heb het de hele tijd maar over al die overzichten. Van jaar, tot maand en dan ook nog week. Waarom gebruik je eigenlijk niet gewoon een agenda, als je toch een weekoverzicht nodig hebt. Dit is een vraag die ik regelmatig krijg. En om heel eerlijk te zijn denk ik dat je ook best de Bullet Journal en de agenda kan combineren. Maar omdat ik toch van de efficiëntie en de meest optimale methode ben, kies ik er voor om door te gaan met de traditionele Bullet Journal. Eén boekje, één pen en dat is het.

Doorschuiven maar

Je kent het wel, van die taken die je iedere dag voor je uit blijft schuiven. Althans ik heb ze wel. Van die dingen die je heel graag wilt doen, maar je hebt er nooit tijd voor. In een (eenvoudige) agenda is de kans heel groot dat je op een gegeven moment besluit om de hele actie maar niet meer op te schrijven, want je denk dat je het toch nooit meer gaat doen…

Persoonlijk vind ik dit zonde. Vaak zijn dat juist de dingen die zo ontzettend belangrijk zijn voor je eigen ontwikkeling. Ze voelen niet belangrijk genoeg in vergelijking met al die andere klusjes die je moet doen. Maar in feite zijn dit juist de dingen die het belangrijkste zijn om af en toe op te pakken. De overzichten in jouw Bullet Journal zorgen er juist voor dat je dat soort acties gewoon kunt doorplannen naar een periode die voor jou wat rustiger is.

Het belangrijkste , je vergeet het in ieder geval niet meer!

Het weekoverzicht

In het weekoverzicht komt alles bij elkaar, daar doe je de daadwerkelijke dagelijkse planning. Als je jouw Bullet Journal op de juiste manier gebruikt, zul je merken dat dit het onderdeel is van jouw Bullet Journal waar alles bij elkaar komt. Het voelt heerlijk als je aan het einde van de dag alle vakjes hebt kunnen inkleuren en weet dat je je vrije tijd of je uurtje voor de televisie gewoon echt verdiend hebt! Geen schuldgevoel meer naar jezelf, geen onrustig gevoel in je buik omdat je weet dat er nog iets was wat je bent vergeten. Gewoon klaar vrij en alles onder controle.

Uitleg

In onderstaande film heb ik het weekoverzicht nog een keer helemaal besproken en de werking er van.

Mocht je naar aanleiding van deze uitleg nog vragen hebben over de werking van het weekoverzicht, aarzel niet om contact met me op te nemen!

Leave a Reply

Required fields are marked*