inspiratie week
Uncategorized

Inspiratie en impressie weekoverzicht opzetten en uitleg

Op zondagmiddag pak ik altijd een momentje voor mezelf. Dan ga ik zitten met mijn Bullet Journal en neem de afgelopen week door en plan ook gelijk weer mijn nieuwe week. Ik heb jullie al een keer kort laten zien hoe mijn nieuwe weekoverzicht er uit ziet. Nu kunnen jullie in dit inspiratie week overzicht filmpje meekijken hoe dat dan ongeveer gaat…

Inspiratie week overzicht filmpje

In dit filmpje kun je in 2 minuten zien hoe ik dit dagelijks doe.

Zoals je kunt zien heb ik 3 trackers die ik wekelijks invul. Een Mood tracker, Work-out tracker en een Water tracker.

Mood tracker

Het gebruik hiervan is eigenlijk ontstaan omdat ik merkte dat ik op bepaalde dagen meer stress voelde dan op andere dagen. Ik vroeg me af of hier een bepaalde regelmaat in is te ontdekken. Terwijl ik bezig was met invullen, merkte ik dat ik niet alleen mijn bui registreerde, maar ook hierdoor gedwongen werd om na te denken over het waarom.. Waarom voel ik me gestresst of waarom zit ik niet lekker in mijn vel? Gelukkig kan ik wel concluderen dat mijn gevoel meestal gewoon blij en opgewekt is!

Workout tracker

Mijn workout tracker is geïnspireerd door een basis Mandala. Hoewel ik nog niet tevreden ben er over, is het een begin. Ik nummer de dagen, dus maandag is 1 en zondag is 7. De kleuren waarmee ik ze inkleur geven aan of ik wel of niet heb gesport; Groen is gesport, Rood is een rustdag en Oranje is een drukke dag met veel fysieke inspanning. Ik werk langzaam toe naar een mooiere tracker, maar voor nu werkt het prima!

Water tracker

Water drinken is zooooo belangrijk! Ik hou met deze tracker bij of ik iedere dag voldoende drink. Ik moet van mezelf minimaal 6 doppers leeg drinken, aangevuld met een paar koppen kruiden thee. Als ik dit haal mag ik het vakje helemaal inkleuren en red ik het niet dan kleur ik hem halverwege of driekwart in. Doordat ik het bij hou, ben ik me heel bewust van mijn water gebruik en drink ik nèt even meer dan dat ik anders misschien zou doen.

Heb jij ook trackers en een weekoverzicht waar je meer over wilt vertellen, ik ben super benieuwd!

Wist je dat je je ook kunt inschrijven om op de hoogte te blijven als ik een nieuw bericht plaats? Schrijf je snel in!

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

 

Leave a Reply

Required fields are marked*