de basis van de bullet journal
Mijn Bullet Journal, Tutorials

De basis van de Bullet Journal – Nederlandse uitleg

Overal op internet zie je het voorbij komen, inspiratie voor jouw Bullet Journal, allerlei informatie over trackers en veel tips. Zelf heb ik er ook al behoorlijk veel filmpjes aan besteedt. Maar toch krijg ik vaak de vraag ‘hoe begin ik nou met zo’n Bullet Journal?’ Eigenlijk komen alle vragen neer op hetzelfde, namelijk: hoe maak ik de basis van de Bullet Journal?

Bullet Journal en YouTube

Een aantal verschillende vloggers posten heel regelmatig over de Bullet Journal en ook in de oudere filmpjes vindt je veel terug over het opzetten en de basis van de Bullet Journal. Het nadeel van al deze filmpjes is alleen dat het meeste Engelstalig is. En hoewel we in Nederland bekend staan als goed engels sprekend, is het nooit zo fijn als een Nederlandse uitleg!

Hét stappenplan

Daarom heb ik besloten om stapsgewijs je mee te nemen in de Bullet Journal. In dit korte filmpje ga ik ieder onderdeel doornemen en toelichten. Ik hoop dat jullie aan het eind van ieder filmpje een goed beeld hebben hoe je de basis van de Bullet Journal kan opzetten. Mijn doel is om het voor iedereen zo makkelijk en zo duidelijk mogelijk te maken. Want als ik eerlijk ben is een Bullet Journal iets wat iedereen goed zou kunnen gebruiken.

In dit filmpje bespreek ik de basis van de Bullet Journal:

Kort gezegd komt het er op neer dat de basis van de Bullet Journal bestaat uit:

  • Index
  • Legenda
  • Jaaroverzicht
  • Maandoverzicht
  • Weekoverzicht

Als je deze dingen in jouw Bullet Journal zet, kun je van start. Als je het plannen onder de knie hebt ben je heel snel in staat om lekker te gaan proberen wat voor jou goed en niet goed werkt!

De komende weken neem ik de bovenstaande onderdelen onder de loep en samen maken we er iets moois van!

Ik wens je veel plezier met deze eerste stap!

Leave a Reply

Required fields are marked*