symbolen
Mijn Bullet Journal, Tutorials

Waarom werk je met symbolen in jouw Bullet Journal?

Je kent de legenda of key (zoals het in veel engelstalige uitleg wordt genoemd) voornamelijk uit bij voorbeeld atlassen of routekaarten. Kort gezegd zijn het de symbolen die het mogelijk maken om snel informatie te kunnen vinden en verwerken. In de Bullet Journal en puntenplanner gebruik je ze eigenlijk een beetje anders. De symbolen die in de Bullet Journal zitten gebruik je om jou planningen en acties vlekkeloos te navigeren door je weken en maanden heen. Zonder dat het onduidelijk wordt of verwarrend.

De symbolen

In principe draait je hele planning en navigatie van jouw Bullet Journal om 6 kern symbolen. Het gaat om de volgende:

  • Taak
  • Volbracht
  • Doorschuiven
  • Terugschuiven
  • Niet relevant
  • Evenement

Als je deze symbolen voor jezelf hebt geïdentificeerd en ‘eigen’ hebt gemaakt, zul je zien dat je heel makkelijk kunt plannen en doorplannen, zonder dat het onduidelijk wordt.

De uitleg

In dit filmpje leg ik je rustig stap-voor-stap uit hoe je met de symbolen in jouw Bullet Journal of puntenplanner werkt.

Kortom

Verzin symbolen voor de bovenstaande acties en wees consequent! `Je zult zien dat ze steeds meer ‘eigen worden en dat je er steeds fijner mee gaat werken. Er is weinig in de Bullet Journal dat je niet naar je hand kan zetten. Zo ook deze symbolen. Ik heb je een aantal vaste tekens gegeven maar als je andere wilt gebruiken, staat dat je natuurlijk helemaal vrij!

In het volgende artikel ga ik verder met de uitleg van het jaaroverzicht! Wil je op de hoogte gehouden worden, schrijf je dan gauw in op mijn YouTube kanaal of wordt lid van mijn Facebook pagina.

Leave a Reply

Required fields are marked*