Mijn Bullet Journal, Tutorials

Waarom maak je een index?

Waarom maak je een index in jouw Bullet Journal/Puntenplanner? Ik vroeg het me eigenlijk een hele tijd lang af, want stiekem was ik zoveel bezig in mijn Bullet Journal dat ik hem helemaal uit m’n hoofd kende… Daarom had ik dus geen behoefte aan een index.. Althans, dat dacht ik…

De reden

Toen ik eenmaal begon met het maken van lijstjes begon mijn Bullet Journal toch wel enige vorm van chaos te vertonen. Ik wist mijn dagen van de week nog wel te vinden, maar als je aan me vroeg wanneer er bijvoorbeeld iemand jarig was moest ik mijn lijstje even checken… Pfff op welke pagina had ik het ook al weer staan? Na flink wat heen en weer bladeren vond ik het betreffende lijstje wel, maar makkelijk en snel was het niet! Zie daar dus, de reden voor een index!

De uitleg

Omdat ik hou van rust en orde in mijn Bullet Journal werd mijn index dus leidend. Ik moest alleen nog een manier vinden waarop ik mijn index goed kon bijhouden en dus niet een wir war aan pagina’s en onderwerpen zou krijgen. Ik heb de ene na de andere blogger en volger op YouTube zitten kijken. Wat een hoop is er toch te vinden. Maar uiteindelijk heb ik voor mezelf het concept en de manier die het beste bij mij past gevonden. Deze werkwijze heb ik in onderstaand filmpje voor jullie helemaal doorgenomen.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel niet om te reageren!

Leave a Reply

Required fields are marked*