stress
Mijn Bullet Journal, Tutorials

Note-to-self: Stress zonder Bullet Journal

Ik denk dat velen van jullie dit wel kennen. Dan ben je super lekker in een ‘flow’ met het bijhouden van jouw Bullet Journal. En opeens gebeurt er iets, dit kan ziekte zijn, maar ook een project op het werk dat al jouw uren opslokt of een andere gebeurtenis die er voor zorgt dat je even niet meer in jouw boekje kijkt. Jouw journal bijhouden komt dan even op de laatste plek en dat geeft natuurlijk niks. Mij gebeurt dit ook best regelmatig. Na verloop van tijd merk ik dat ik weer stress krijg wat ik nog herken van mijn pre-Bullet Journal tijd.

Stress gevoel

De laatste weken was ik behoorlijk ziek, niets ernstigs maar wel gewoon heel vervelend. Ik kon me er niet toe brengen om mijn Bullet Journal bij te werken. Daardoor raakte ik steeds verder achter met al mijn to do’s. Toen ik me eenmaal beter ging voelen voelde het best als een grote stap om mijn Bullet Journal weer te pakken en mijn taken door te plannen.

Het gekke is dat ik een soort van stress gevoel krijg van het feit dat daar een boekje ligt met al mijn to-do’s erin en ik geen idee meer heb wat er in staat. Daarnaast heb ik drie dubbele afspraken in mijn hoofd en kom ik er achter dat ik veel te veel beloften doe die ik niet na kan komen. Ik krijg er echt serieuze stress van momenteel dat ik mijn afspraken niet na kan komen. Ik mis de structuur en de rust in mijn hoofd. Het is tijd, ik kan er niet onderuit, ik moet mijn Journal er bij gaan pakken en bijwerken.

Weer aan de slag

Het is inmiddels drie weken geleden en vandaag is de dag, ik ga hem bijwerken. Ik weet dat ik me straks weer een stuk beter voel. Weg met de stress. Dan ben ik weer ontspannen in mijn hoofd en kan ik weer rustig mijn dagen vullen.

Peptalk

Voor iedereen die hier ook wel eens mee te maken heeft, hierbij even een korte peptalk om je te herinneren waarom je het ook al weer doet!

Wist je dat je je ook kunt inschrijven om op de hoogte te blijven als ik een nieuw bericht plaats? Schrijf je snel in!

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Leave a Reply

Required fields are marked*