jaaroverzicht
Mijn Bullet Journal, Tutorials

Moet ik echt een Jaaroverzicht maken?

Als je jouw Bullet Journal start zul je overal lezen dat er een jaaroverzicht gemaakt moet worden. Toen ik zelf met m’n Bullet Journal en puntenplanner begon, nam ik keurig het jaaroverzicht over in mijn Bullet Journal, zonder te weten wat het nut er van was. Langzamerhand begon ik het jaaroverzicht steeds meer te gebruiken en werd het de spil en basis van mijn bullet Journal.

De toepassing

Het jaaroverzicht geeft je de mogelijkheid om op lange termijn planningen te maken. Maar het zorgt er ook voor dat je belangrijke afspraken niet vergeet en eindelijk je dromen kunt gaan najagen. Hoe je dat precies doet heb ik in het onderstaande filmpje helemaal uitgelegd.

Kortom

Het jaaroverzicht is een onderdeel van jouw Bullet Journal en puntenplanner wat bestaat uit de maanden van het jaar. Hierdoor heb je een overzicht van alles wat je in het jaar moet doen. Ook gebruik je het voor planningen, zodat je bepaalde activiteiten met een bepaalde regelmaat kunt doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • schoonmaak activiteiten (4x per jaar ramen lappen, 1x per jaar de plinten schoonmaken, etc..)
  • verjaardagen en jubileums inplannen
  • maandelijks een actie plannen om toe te werken naar een droom
  • pro-actief actie ondernemen op bijvoorbeeld aflopende abonnementen
  • deadlines inplannen

Dit zijn maar een paar toepassingen. Verder gebruik je het om bepaalde activiteiten en reminders die nog te ver weg zijn alvast op te schrijven. Hierdoor vergeet je ze niet en komen ze weer naar voren op de momenten dat ze weer relevant worden.

In het volgende artikel ga ik verder met de uitleg van het maandoverzicht! Wil je op de hoogte gehouden worden, schrijf je dan gauw in op mijn YouTube kanaal of wordt lid van mijn Facebook pagina.

Leave a Reply

Required fields are marked*