Je hebt besloten om te beginnen, nu sta je voor keuzes. Het kan natuurlijk zijn dat je in het begin lekker low budget aan de slag wilt, want ‘eerst even testen of het wel werkt en bij je past’. Dát snappen we helemaal! Kijk goed of je ergens nog een oud schrift hebt liggen, misschien een oude agenda of dagboek en anders niet je een stapeltje A4 papiertjes aan elkaar. Daarna pak je een potlood en kun je aan de slag!

Als je enthousiast bent geworden over de puntenplanner, kunnende ons goed voorstellen dat je op zoek gaat naar goede materialen. Dat hebben wij uiteraard ook gedaan. Denk goed na of je een hard of soft cover wilt, punten, lijntjes of ruitjes. Verder kun je een groot boek of klein boek nemen, wil je een fijnschrijver of een balpen gaan gebruiken. Ga je je eigen illustraties maken of wil je dat die reeds in het boek staan. Kortom, denk er goed over na!

Na het testen van verschillende boekjes en pennen hebben we een aantal favorieten! Hierbij mijn favorieten:

Noteboekjes

Wij hebben een sterke voorkeur voor de Moleskine boekjes, ze zijn wel vrij prijzig maar dan heb je ook wel echt een fijn boekje. Ook de Leuchtturm 1917 is heel prettig, deze heeft alleen een harde kaft en omdat ik mijn boekje overal wil hebben en meesleep is deze voor ons minder geschikt.

Pennen

Omdat we van tekenen houden kies ik voor de Pigma  MICRON pennen, maar ook de pennen van Faber Castel schrijven heerlijk!