de week plannen
Ideeën, Mijn Bullet Journal, Tutorials

Samen de week plannen

Het is altijd lastig om te beginnen met een nieuwe week. Daarom probeer ik regelmatig mijn week met jullie te bespreken, zodat we een ‘soort van’ samen de week plannen. Hiermee hoop ik jullie wat inspiratie te geven en wellicht op ideeën te brengen. Ook leg ik wat meer uit over hoe de puntenplanner (Bullet Journal) werkt.

Ik heb vorige week een poging gedaan om een zwart wit thema te doen. Dit blijkt voor mij onmogelijk. Ik hou gewoon van kleuren. Ik vind het creatief bezig zijn gewoon super leuk en voor mij hoort kleur daar bij. Ook als dat alleen maar speels een klein kleurtje is ergens. Maar kleur moet en zal er zijn! In dit filmpje beschrijf en bespreek ik wat ik heb gedaan, zo kunnen we samen de week plannen.

Hoewel ik best tevreden ben over het filmpje, merk ik wel dat ik nog een beetje mezelf moet leren om kortere zinnen te gebruiken en minder “Uhhhhh” te zeggen. Ik hoop dat jullie er een beetje doorheen kunnen kijken.. Verder is het een duidelijke film en gaan we samen de week plannen.

Trackers

Ik gebruik in dit filmpje een aantal trackers, hieronder wil ik ze kort de aandacht geven.

Water tracker

Ik drink 3 liter water per dag, althans dat wil ik. Daarom hou ik mijn water drinken dagelijks bij in een tracker. Ik dwing mezelf op deze manier om te blijven drinken. Ik heb een tijdje de tracker achterwege gelaten, maar ik merkte toch dat ik dan minder ging drinken. Daarom een echte aanrader voor iedereen wat mij betreft!

Werkuren

Ik hou iedere dag bij aan welke projecten ik heb gewerkt. Zo kan ik aan het einde van iedere maand makkelijk mijn facturen mèt urenverklaring maken voor mijn opdrachtgevers. Omdat ik iedere dag met mijn puntenplanner/Bullet Journal bezig ben, is het heel prettig dat ik de urenregistratie niet in een apart document hoef bij te houden. Dit doe ik maar eens per maand. Hiermee ben ik ook nog eens een stuk transparanter voor mijn opdrachtgevers. Dit is dus ook een echte aanrader voor de zzp’ers onder ons.

Dagelijkse planning

Door de uren van de dag in mijn dagen te blokken en met kleurcode’s te werken, heb ik een goed inzicht welke uren ik vrij heb. Dit helpt me met het plannen van extra taken en het indelen van mijn dag. Het is wel wat extra plannen, dus als je juist meer van een ad-hoc invulling van je dag houdt, zou ik dit niet doen. Maar voor de èchte planners onder ons is het een must-do!

Leave a Reply

Required fields are marked*