creatieve patronen
Creatief, Ideeën

Doe het zelf: creatieve patronen

Jouw Bullet Journal versieren is makkelijker dan je denkt! In dit artikel laat ik je stap voor stap zien hoe jij met creatieve patronen en kaders jouw bullet Journal eigen kan maken. Het ziet er altijd zo ingewikkeld uit, maar eigenlijk is het vrij simpel. Je moet alleen even weten hoe…

Ik heb stap-voor-stap uitgelegd hoe je een leuk kader maakt met schaduw. Daarna vul ik het in met allerlei zelf verzonnen creatieve patronen.
Laat je inspireren en wie weet maak je binnen no-time jouw eigen ontwerpen!

Stap 1 – voorwerk met potlood

creatieve patronen

Ik heb ruitjes getekend in deze fase, uiteindelijk besluit ik om daar niks mee te doen. Toch waren ze wel nuttig, ik kon daardoor namelijk mijn kaders beter afmeten. Gelukkig was het met potlood en kon ik alles uitgummen.

Stap 2 – overtrekken met fineliner

creatieve patronen

Kies zelf een fineliner die je prettig vind. Ik werk zelf met de Micron Pigma pennen, deze hebben verschillende diktes en kun je dus voor bijna alles gebruiken. Ik zou gewoon testen wat voor jou het fijnst is. Let er alleen op dat je in dikte kan variëren als je meer wilt gaan doen met jouw patronen.

Stap 3 – schaduw met potlood en Zentangle Tool Set

creatieve patronen

Ik gebruik hiervoor de Zentangle tool set, maar er zijn er vast meer. Het werkt simpel, je zet een dun lijntje en met de witte ‘fader’ wrijf je eroverheen in de richting waar je de schaduw op wilt hebben. op die manier krijg je schaduw. Gaat het niet goed, gum je het weg en begin je gewoon opnieuw!

Let op: voordat je met schaduwen aan de slag gaat, eerst jouw potlood schetsen met gum weghalen, anders gum je straks de mooie schaduw weer weg.

Stap 4 – invullen maar met al jouw creatieve patronen

creatieve patronen

Als je dit leuk vind om te doen, zul je merken dat je steeds meer creatieve patronen gaat maken. Maak je geen zorgen als je een fout maakt, dat zorgt er voor dat je juist weer creatiever wordt in het oplossen! Daar leer je weer heel veel van.

Als je meer creatieve patronen zoekt, hou dan mijn website en sociale media in de gaten want hier plaats ik regelmatig nieuwe creaties en ideeën!

Leave a Reply

Required fields are marked*