bullet journal
Mijn Bullet Journal

Hoe de Bullet Journal mijn leven heeft veranderd

Toen zo’n twee jaar geleden mijn zusje begon over de Bullet Journal ging het ene oor in, het andere oor uit. Ik snapte echt totaal niet waarom ze weer back to basic ging en alles ging opschrijven in een notitieboekje?! Ik bedoel, we hebben toch iPhones en digitale agenda’s, e-mail en allerlei apps om zo ons leven lekker makkelijk te maken.

Te veel te doen

Het moment dat ik begon te beseffen dat ik mijn planning anders moest aanpakken begon eigenlijk toen ik met mijn freelance werk begon. Alles werd me plotseling te veel. Ik moest uren registreren, factureren, afspraken nakomen, klanten benaderen en daarnaast had ik een blog bij te houden èn wilde ik mijn privé leven ook nog draaiende houden. Al snel merkte ik dat ik bijvoorbeeld verjaardagen ging vergeten. Mijn man vergat een cadeau voor zijn verjaardag te geven en zo nog veel meer onattente dingen. Mijn zusje begon weer over die Bullet Journal, ik besloot toch maar eens op zoek te gaan naar dit fenomeen.

Enthousiasme

Nadat ik op YouTube dit filmpje zag van de bedenker van de Bullet Journal was ik al verkocht. Ik begon  allerlei filmpjes te bekijken en deed meer inspiratie op. Langzaam ging ik het nut er van inzien en besloot dat ik dat boekje wat al jaren in mijn nachtkastje lag maar eens te gaan gebruiken. En daar begon mijn enthousiasme. Ik heb wel honderden filmpjes bekeken en maakte verschillende lijstjes. Sommige werken, andere totaal niet. Ik heb een groot deel van de tijd mijn maandoverzicht totaal niet gebruikt en toen opeens juist weer veel te veel. Ik vergat hele onderdelen en alles liep door elkaar. Maar één ding deed ik wel goed, het plannen. Dus hoe erg de rommel in mijn Bullet Journal ook was, ik had weer grip op mijn activiteiten en liep niet meer achter de feiten aan.

Waarom alles engels

Hoe meer ik bezig was met dingen uitzoeken, hoe meer ik er achter kwam dat er (bijna) nergens duidelijke uitleg te vinden was in het Nederlands. Alle websites en Youtube vlogs waren Engelstalig. Daar moest ik wat aan doen! Ik heb de stoute schoenen aangetrokken, ben volledig uit mijn comfort zone gestapt en ben gaan vloggen!  Wat kreeg ik veel mooie reacties! Ik kwam er achter dat er zeker behoefte was aan meer informatie in het Nederlands.

Wat deed het voor mij

Uiteraard heeft de Bullet Journal mij een aantal hele mooie dingen opgeleverd in de afgelopen anderhalve jaar:

  • In december geef ik mijn eerste kleurboek uit in Amerika
  • Dagelijks sporten
  • Ik ben gestopt met suiker eten
  • Ik haak bijna dagelijks leuke knuffels voor vriendinnen en hun baby’s
  • Een groeiend aantal volgers van mijn YouTube en blog
  • Ik vergeet geen enkele verjaardag meer
  • Ik heb rust in mijn hoofd, ik ben het gehaaste gevoel kwijt
  • En nog heel veel meer!

Ik vind dat iedereen het verdiend om zijn leven te ordenen en aan de slag gaat met het toewerken naar doelen en dromen! Snuffel lekker rond op mijn website, Youtube of Facebook pagina en laat je inspireren. Als je vragen hebt aarzel niet om gewoon te reageren of te mailen!

Dank jullie wel voor al het enthousiasme!

Groeten,

Merel

Tags:

Leave a Reply

Required fields are marked*