Creatief, Ideeën, Mijn Bullet Journal

Bloemen illustraties in mijn Bullet Journal

Het ontwerp van de  voorkant van de maand mei gaf me opeens een flinke ‘boost’. Ik hoop dat jullie hebben genoten van mijn doodle filmpje en dat het inspiratie is voor sommigen.

Inspiratie delen

Het bloemen thema wil ik verder trekken door mijn Journal heen! Daarom wil ik verschillende bloemen illustraties maken en ik ben best tevreden over het resultaat. Hier een overzicht van hoe het tot stand is gekomen:

Stap 1

Zorg eerst dat je het juiste lettertype hebt, ik kies voor mijn eigen kalligrafie lettertype ‘weird stuff’, ik gebruik hier de Micron Pigma pen 01 en 03

Lettertype kiezen bloementhema 

Stap 2

Verzin een paar mooie bloemen, zoek inspiratie op Pinterest, Youtube en Instagram. Er is onwijs veel te vinden, dit zijn mijn favorieten en eigen creaties. Voor het inkleuren gebruik ik mijn twin brushpennen van Penduro, maar een simpele stift of potlood werkt natuurlijk ook prima!

 

Stap 3

Om de bloemen specialer te maken, heb ik wat schaduw toegevoegd. De schaduw in de bloemen zelf heb ik aangebracht door donkere en lichte kleuren te door elkaar te gebruiken. De diepte schaduw heb ik gemaakt met mijn Zen Tool set gemaakt. Als je nog niet gewend bent om met schaduwen te werken, kan. het zijn dat dit niet gelijk goed gaat. blij vooral oefenen en voordat je het weet maak je zelf de mooiste bloemen illustraties in jouw Bullet Journal.

Resultaat bloemen illustraties

Leave a Reply

Required fields are marked*