Toen ik op internet het fenomeen Bullet Journal tegenkwam, vond ik het eerlijk gezegd maar onzin. Waarom gebruik je niet gewoon een normale agenda of kalender. O ja, je hebt ook nog je telefoon en daarop heb je allerlei apps, dus ik zag het nut er niet van in. Maar zoals dat gaat met veel dingen, als je er eenmaal iets over hebt gelezen, hoor en zie je het overal. Dus toen ik op het YoutTube kanaal van Ryder Carroll terecht kwam was ik pas echt om.

Bepaalde dingen en gewoontes gingen me plotseling opvallen. Ik sportte niet meer zo regelmatig, mijn alcohol consumptie ging behoorlijk omhoog en ik had heel vaak (vond ik zelf) briljante ideeën, maar een uur later had ik er geen idee meer van, mijn blog werd ook niet mee zo frequent bijgewerkt als ik wilde. Best balen als je een ondernemende geest hebt en houdt van actie. Hoe langer ik er over nadacht, hoe meer ik me realiseerde dat ik eigenlijk nooit dingen af maak. Het blijft altijd ergens vlak voor het einde hangen. Ik wil en kan meer met mijn leven!

Langzaam begon ik op te warmen voor mijn eigen bullet journal, ik ging er over lezen, bekeek Instagram pagina’s, Pinterest en struinde YouTube af op zoek naar meer informatie. Hoewel ik er veel informatie vond, was het (bijna) allemaal heel Amerikaans en voor mij als Hollandse zat er weinig echt relevante onderwerpen bij. In de lade van mijn nachtkastje vond ik een prachtig boekje wat ik jaren geleden van mijn tante had gekregen. Toen ik het kreeg dacht ik echt ‘wat moet ik hier mee?!’,  nu is het mijn favoriete item in mijn tas en bij brand is dat het eerste wat ik mee neem. Toen ben ik begonnen met schrijven.

Nu is de Nederlandse Bullet Journal eindelijk een feit, ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb maar één missie: mensen helpen hun leven productiever, inzichtelijker en aangenamer te maken. En dat allemaal met een boekje en een pen, hoe TOF is dat?! Het is dus voor iedereen haalbaar!

 

6 Comments

 1. Myrthe van Dongen

  Al een tijdje zie ik je leuke blogs over bullet journalen voorbij komen, vandaar dat ik je benader! In februari willen wij als uitgeverij van de Mijn Bullet Journal alle bujo’s van MUS in het zonnetje zetten. Hoe we dit precies gaan doen? We organiseren onder andere veel online winacties, schrijven blogs op onze eigen website, en bij de aanschaf van een Mijn bullet journal in de deelnemende boekhandels krijgen mensen een leuk cadeautje mee, en nog veel meer leuks!

  Omdat jij veel met bujo’s doet, vroeg ik me af of je het leuk vindt om tijdens deze maand aandacht te besteden aan het begrijp febujoari. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een winactie, ik kan dan een leuk pakketje beschikbaar stellen, bestaande uit een MUS bujo, een toolkitje en de crash course.

  Ik ben erg benieuwd of je het leuk vindt om erover te bloggen, ik hoor het graag, groet!

  1. admin

   Hoi Myrte,

   Ik heb je een mail gestuurd, bedankt!

   Hartelijk groeten,
   Merel

 2. Yvonne

  Ben er in aanraking mee gekomen op de huishoudbeurs (2018) had er al eens eerder van gehoord, maar nu toch aan de gang ermee en vind het super leuk, alles in goed overzicht voor je. Dit had ik jaren eerder moeten doen. Ik blijf alles volgen en de filmpjes zijn zeer duidelijk uitgelegd. Dank je wel en succes nog met verdere filmpjes.

  1. admin

   Dank je wel! Ik doe mijn best! Succes en veel plezier met jouw journal! Liefs Merel

 3. Wat leuk dat je je helemaal gespecialiseerd hebt in bullet journals en een geordend leven! Ik heb een leuk samenwerkingsideetje waarover ik je graag zou willen mailen. Zou je me willen laten weten op welk emaildres dit mag?
  Heel veel succes met je blog!

  Groetjes
  Mariska

  1. admin

   Hi Mariska,

   Ik ben benieuwd! Mijn mailadres is merel@puntenplanner.nl.

   Groeten,
   Merel

Leave a Reply

Required fields are marked*